Netwerkorganisatie van ondernemers
voor ondernemers uit het Pajottenland

22 maart 2023 – 19u30

Tim Van Hauwermeiren

Molenhof Talks ontvangt Tim Van Hauwermeiren  – CEO Argenx

We zijn heel trots te mogen aankondigen dat we Tim Van Hauwermeiren hebben kunnen strikken voor onze volgende Molenhof Talks op 22 maart om 19u30.

Tim is geboren en getogen in Affligem en past dan ook perfect in de rij met onze topondernemers uit het Pajottenland.

Argenx is de voorbije dertien jaar onder leiding van medeoprichter en CEO Tim Van Hauwermeiren uitgegroeid tot de top van de Europese biotech met een van de ruimste en meest beloftevolle pijplijnen met potentiële medicijnen tegen voornamelijk auto-immuunziektes ter wereld. Het is trouwens al geen pure belofte meer. Eind 2021 kreeg Argenx de goedkeuring van de Amerikaanse gezondheidswaakhond Food & Drug Administration voor de lancering in de VS van Vyvgart. Het middel is goedgekeurd voor de zeldzame spierziekte myasthenia gravis. Vyvgart heeft een miljardenpotentieel omdat het mogelijk tegen tien tot vijftien zeldzame auto-immuunziektes ingezet kan worden, waar vandaag geen afdoende behandeling voor bestaat. Daarnaast heeft Argenx nog heel wat andere beloftevolle middelen in de pijplijn zitten en er komt er haast jaarlijks nog eentje bij. Argenx kan dit decennium dan ook uitgroeien tot een topbiotechbedrijf in de wereld.

Tim Van Hauwermeiren bracht Argenx naar Euronext Brussel in 2014 en kreeg in 2018 al een plaats in de BEL20-beursindex na een zeer succesvolle beursgang op Nasdaq in 2017. Een beurswaarde van enkele honderden miljoenen euro’s is intussen dankzij 4500 procent stijging tot boven 20 miljard euro uitgestegen is.

Wie bij de IPO 25.000 euro in argenx investeerde, heeft nu meer dan 1 miljoen euro winst gerealiseerd.
Het kan dan ook niet anders dan een zeer boeiende avond worden over de toekomst van het bedrijf, de Belgische biotechsector, de ‘American Dream’, en de noodzaak van ambitie bij Vlaamse ondernemers.

Tim Van Hauwermeiren

Argenx

Locatie:
Villa Molenhof, Kriebrugstraat 34,
1760 Roosdaal

Wanneer:
22 maart 2023 om 19u30

Programma:

19 u 30 – 20 u 00 
Welkom met bubbels

20 u 00 – 21 u 00
Spreker Tim Van Hauwermeiren en moderator Danny Reweghs

21 u 00 – 23 u 00
Netwerken tijdens walking dinner en wijndegustatie

Molenhof Talks

Aanvraag inschrijving

Aanvraag inschrijving
Event partners die hun onderneming tijdens het event extra in de schijnwerpers willen zetten krijgen volgende mogelijkheden:

Recommended Posts